Producten

Onze producten

Onze producten worden steeds met de hand gemaakt,

op ambachtelijke wijze en met duurzame materialen.


Zo gebruiken we FSC-hout (hout uit goed beheerde bossen, van verantwoorde herkomst of hout gemaakt uit gerecycleerde materialen). Voor onze andere producten gebruiken we ook zo veel mogelijk gerecycleerde materialen, denk maar aan de blikken voor onze kleine bijenhotels.


We verkopen onze producten op 'rommel'markten, kerstmarkten en andere verkoopgelegenheden, voor een zo laag mogelijke prijs.


Met de winst die we maken, kopen we nieuwe grondstoffen aan,

en steunen we andere, grotere natuurorganisaties die het geld beter kunnen gebruiken.

Nieuw: houten bijenhotels

Sinds kort hebben we een nieuwe soort bijenhotel in ons gamma: houten bijenhotels.

Bijen hebben onze steun écht meer dan nodig: de mens kan, door de bestuiving van ons voedsel, niet zonder bijensoorten, maar door verdwijning van hun leefgebied of voedsel sterft elk jaar 1/3 van alle bijen.Om te helpen, leek het ons van belang dit probleem aan te pakken door een nieuwe, grotere soort bijenhotels te maken.

Onze nieuwe producten bestaan uit een houten kader en daarin bamboestaafjes waarin metselbijen hun eitjes leggen en daarna de opening dicht 'metselen'.

Nestkasten: info         12/2/'18

In maart 2015 begon Naturaleza met de verkoop van nestkasten, het waren onze eerste producten die we verkochten.

We hebben kasten voor verschillende vogelsoorten. We hebben er voor pimpelmezen en zwarte mezen, voor koolmezen, ringmussen, bonte vliegenvangers en voor huismussen, boomklevers en kleine bonte spechten.

Onze nestkasten verkopen we aan 8 euro per kast. Zeer goedkoop, zeker als je weet dat de bevestigingsschroeven zijn meegeleverd en er een haakje voorzien is om mezenbollen aan op te hangen.


We krijgen vaak de vraag waarom het dakje met schroeven is vastgemaakt. Dat doen we met een reden: als het dakje met een scharnier open te maken is, bestaat de kans dat nieuwschierigen er in kijken. Zijn er dan vogels in het kastje, dan verlaten ze het nest omdat ze bang zijn van ons. Als er al eieren in het nestje lagen, dan worden ze achtergelaten en sterven ze.

Een goede raad: laat het kastje met rust.

Nestkasten: hoe?       12/2/'18

Nestkasten hang je best vroeg genoeg in het voorjaar op. Vogels kunnen er zo aan wennen en een kijkje nemen om er later eventueel een nest in te maken.


Zorg ervoor dat het kastje hoog genoeg hangt (2 à 5m), de invliegopening mag niet naar het zuidwesten wijzen, en er mogen geen takken, struiken, bomen of andere obstakels voor het kastje hangen, katten of marters kunnen er gebruik van maken als opstapje.


Je onderhoudt het kastje in september tot november. Tegen dan is het broedseizoen voorbij.

Het dakje kun je met een schroevendraaier of accuboormachine losschroeven langs de zijkant.

Schuur het kastje uit met heet water en een stevige borstel. Gebruik nooit chemische producten!

Eventueel kun je met een campingbrander parasieten wegbranden.


Schroef het dak er terug op en plaats het kastje terug.

Prijzen:


Nestkasten:               €8,-


Bijenhotels (blik):     €2,-


Bijenhotels (hout):    €5,-


DIY-mezenbollen:     €2,-


Mezenbollen

(gelatine):                    €2,-


Mezenbollen (vet):    €2,-

Verkoop-momenten:


2018:


22 april:         Rommeltocht

                              Merelbeke